Rólam

Honlapom révén egy világot szeretnék mutatni Önnek, mely betekintést enged a régmúlt szépségeibe és a legnemesebb fafajtákból készült bútoroknak ad otthont.

Üdvözlöm oldalamon!

Engedje meg, hogy bemutatkozzam Önnek! Fábiánkovits Gábor vagyok.

Műbútor asztalos, bútor restaurátor.

Weboldalammal célom, hogy megismerkedtessem a hagyományos kézi művelésű asztalos szakma szépségével, a restaurálással, a fának olyan művészi igényű megmunkálásával, melyet évtizedeken át tanultam, fejlesztettem és gyakoroltam, hogy a megszerzett tudást hivatásomban kamatoztathassam ügyfeleim megbízására.

Számomra a legkedvesebb, és mérvadó, hogy a Friedrich Otto Schmidt antik bútorokkal foglalkozó bécsi vállalkozásnál dolgozhattam több mint 10 évig.

Itt szerencsém volt egy egész kastély belső berendezéseinek bútorainak restaurálásán dolgozni. A felkérés során felújított bútorokat pár képen be is mutatom.

Bútoraimat a hagyományos restaurálás etikájával készítem csont meleg enyvvel, illetve erős szerkezeti kötések esetén a mai kor vívmányait is alkalmazom a bútorok fényezése során. Kézi sellak politúrral - alkoholban feloldott gyantával - egy-egy alkatrészt napokon át habkő tömítéssel, labdával olyan tartós fénnyel látok el, mely nem fakul meg az idő során.

Természetesen, mint műbútor asztalos, nem csak restaurálok, de készítek replikákat is, korhű másolatokat bármely stílusban és méretben hagyományos falcolással, csapozással, gyalulással, kézi fényezéssel, svartnis ragasztással. Szolgáltatásaim repertoárját gazdagítja a fafaragás mestersége, illetve faragványok javítása is, valamint a komplett felület aranyozás, ezüstözés is, ami bútorok és fából készült használati tárgyak bevonásának klasszikus technikája.

A teljesség igénye nélkül otthon vagyok a következő stílusokban:

  • reneszánsz
  • barokk
  • rokokó
  • empire
  • biedermeier
  • jugendstil

Lakberendezőként is érdeklődjön nálam bátran, amennyiben az ügyfele által elképzelt enteriőrhöz megbízható, precíz asztalos partnert keres! Munkám során mindig arra törekszem, hogy aprólékosan megmunkált, minden részletében tökéletes, korhű, nívós darabot készítsek, mely épp úgy időtálló, mint maga a stílus.

Állok az új kihívások és lehetőségek elébe!

Megbízható restautátort keres?

Kérdése van? Keressen bizalommal!