Szolgáltatásaim

A fa természetességét kidomborító bútorműves berendezések megállják helyüket a modern és a klasszikusabb jellegű enteriőrökben is. A megfelelő anyagok kiválasztásától egészen az igényes kivitelezésig számíthat rám mind bútorkészítés, mind felújítás során.

Antik, stíl és rusztikus bútor, műbútor javítás, bútorfelújítás, restaurálás

A régi klasszikus bútorokban van valami megfoghatatlan báj. Idővel az értékes tömörfa anyagból készített bútorok reparálása azonban esedékessé válhat. Magát a restaurálási műveletet a legősibb famegmunkáló módszerek és napjaink technológiai lehetőségeinek tükrében valósítom meg. A használhatóság helyreállítása és az időtállóság biztosítása a megfelelő készítmények alkalmazásával történik a felületkezelés során, a kárpitozás, bőrözés pedig hosszútávra szól minőségi anyagok felhasználásával.

bútorfelújítás, restaurálás

Korhű, klasszikus iroda bútor készítés és felújítás egyedi elképzelés alapján

A műbútorok között említhető az asztal, tálaló, székek, fotel, fekvőbútor, szekrény, könyvespolc, komód és egyéb kiegészítő, kényelmi berendezések, melyek ékes darabjai lehetnek a megálmodott belső térnek. Ezek mellett azonban kiemelném a konfekcióktól mentes, teljesen egyénre szabott irodabútor készítés lehetőségét is, hiszen a munkaállomás életünk egyik meghatározó helyszíne. Kutatások szerint sokunk az aktív évek negyedét az irodában tölti. Épp ezért nem mindegy, hogy milyen az irodai környezet, amelyben a napunk nagy részét töltjük. Különleges hangulatú, elegáns dolgozószoba kialakításában asztalos partnerként állok rendelkezésére. Megálmodja, én pedig elkészítem.

bútorfelújítás, restaurálás

Fenyő bútor rekonstrukció, egyedi fenyő bútor készítés

Felújítás esetén lehetőség van a vastag festék réteget lemaratni, majd száradás után enyvezni, szépen vissza csiszolni, vakszolni, viaszolni és kefével selyem fényessé tenni varázsolni. A restaurált bútor a javítás folyamata során ráadásul a kártevőkkel szemben ellenállóvá tehető oly módon, hogy esztétikai értékéből ez természetesen nem von le semmit.

Új, saját elképzelések szerint készülő bútor esetén pedig kívánság szerint felhasználható a bontott régi fa is, hiszen nemesfa mivoltából az alapanyagnak tökéletesen elő lehet varázsolni, ki lehet hangsúlyozni az eredeti színét, állagát. Az asztalos munka során szükség lehet pótlásként első osztályú új faanyagra is, az anyagok különbözősége azonban a bútor egységes küllemét nem befolyásolja, hiszen az új fa integrációja korhűen őrzi meg az eredeti darabok szépségét, küllemét. Lehetőség szerint választható a faragványok milyensége, illetve a felület kezelés is többféle módon történhet. A fenyő bútorokat díszíthetjük színre festéssel, sőt akár tetszőleges motívummal is.

bútorfelújítás, restaurálás

Míves épület dísz, intarzia pótlása, javítása, faesztergályozás.

A domborművek, oszlopzatok, faragványok az ódon stílusú épületeknek, fényűző kastélyoknak, kastélyszállóknak olyan impozáns részei, melyek különleges díszítőelemként szolgálnak. A restaurálás nagy körültekintést, szakértelmet és a régi értékek tiszteletét igénylő felelősségteljes munka, mely során a megkopott kincsek újra visszakapják régi pompájukat.

A művészi intarzia pedig különböző színű fa furnérok kombinálásával belső felületeket, tárgyakat tesz egyedülállóvá. Megvalósíthatatlannak tűnő elképzeléseivel bátran forduljon hozzám!

Megbízható restautátort keres?

Kérdése van? Keressen bizalommal!